Auto theorie halen

Wanneer je deelneemt aan het verkeer is het natuurlijk erg belangrijk dat je de verkeersregels kent en dat je weet hoe je moet handelen in alle voorkomende verkeerssituaties. Voordat je op praktijkexamen gaat is het ook verplicht dat je in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat.

Het is echter raadzaam om aan het begin van je rijles opleiding al te starten met het leren van de theorie. Want wanneer je deze theoretische kennis al bezit zul je merken dat je tijdens de rijlessen veel beter weet hoe te handelen. Dit is goed voor je zelfvertrouwen en je kunt de opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk.

Theoriecursus

Rijschool 538 werkt samen met Theorie Plan, dé aanbieder van theoriecursussen voor personenauto, motor en bromfiets. Theorie Plan biedt een theoriecursus in 1 dag aan waar je alles leert over alle onderdelen van het CBR theorie-examen. Van uiteenlopende verkeerssituaties tot aan verkeersregels en verkeersborden.

Bekijk de website van Theorie Plan op www.theorieplan.nl voor meer informatie en om jezelf in te schrijven voor een theoriecursus.

Het theorie-examen

Het auto theorie-examen bestaat uit twee onderdelen, te weten:

1. Gevaarherkenning
Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden.

Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.

2. Verkeersregels en verkeersinzicht
Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht.

Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

De stappen van het theorie-examen

Aanmelden

Bij de aanmeldzuil toets je je reserveringsnummer in en controleer je je gegevens.

Spullen opbergen

Plaats al je persoonlijke spullen in de locker. Je mag deze namelijk niet meenemen naar de examenzaal.

Inchecken

Bij de “Start examen” balie moet je jezelf inchecken voor het examen. Hierna krijg je een eigen tafelnummer.

Examen doen

Op de examentafel leg je je ID bewijs op tafel en voer je je reserveringsnummer in. Hierna kun je beginnen met het examen.